Meditazione 2008 Blend fra Channing Daughters Winery, New York

Paul Grieco, sommelier, vin journalist & ejer af restaurant Hearth, New York City, har kaldt 2008 Meditazione "den største hvidvin i Amerika".

Meditazione er en eksotisk, ikke-traditionelle skin-gæret blanding inspireret af "Vino da Meditazione" vine i Friuli-regionen i det nordøstlige Italien. Dette er en stilful vin og som er en del af "orange" vin bevægelse.

 

Faktisk er farven af disse vine en del mørkere end andre hvid vine på grund af at drue skin er med i gærings processen; denne 2008 meditazione har en smuk mørk gylden farve. Denne vin er struktureret, aromatisk og en lækker hvidvin, der appellerer til både sanser og intellekt.

2008 Meditazione er tør, medium-plus i kroppen, har moderat alkohol og saftigt syreindhold.

Smag og aroma er eksotisk, koncentreret, gennemtrængende og kompleks. Der er nuancer af kamille te, citrus og æbleblomster, friske og tørrede abrikoser, pære , brune krydderi, nødder, fersken og honning. Vinene har en lang vedholdende finish.

Drik denne vin til fuglevildt, svinekød, pølser, gamle alpine oste, kalvekød og fiskeretter.

Alc.12.5%, Drue: 27% Sauvignon Blanc, 27% Chardonnay, 16% TocaiFriulano, 16% Muscat Ottonel, 14% PinotGrigio. Fadlagret: 18 måneder franske/Slovenske egetræsfade fra Long Island, New York.